14 tajnych kulinarnych hacków używanych przez szefów kuchni

Ci, którzy gotują, często wiedzą, że czasami przebywanie w kuchni jest prawdziwym piekłem: rozpryski oleju, przypalenia mięsa, a właśnie kupione jajka zepsuły się.

14 tajnych kulinarnych hacków używanych przez szefów kuchni

14. Jeśli smażysz kotlety burgerowe, zanurz je w środku. Skróci to czas gotowania.

14 tajnych kulinarnych hacków używanych przez szefów kuchni

13. Aby pokroić idealny kawałek ciasta, umieść nóż pod gorącą wodą. Zapobiegnie to przyklejeniu się ciasta do ostrza.

14 tajnych kulinarnych hacków używanych przez szefów kuchni

12. Włóż atomizer do cytryny, aby rozpylić sok z cytryny.

14 Secret Culinary Hacks Used by Restaurant Chefs

11. Określ dłonią wielkość porcji.

14 Secret Culinary Hacks Used by Restaurant Chefs

10. Aby zapobiec ślizganiu się noża, przymocuj do rękojeści gumki.

14 Secret Culinary Hacks Used by Restaurant Chefs

9. Im cieńsza skórka cytryny, tym bardziej kwaśna.

14 Secret Culinary Hacks Used by Restaurant Chefs

8. Aby idealnie usmażyć kiełbasę zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz, zrób na niej małe nacięcia.

14 Secret Culinary Hacks Used by Restaurant Chefs

7. Aby sprawdzić, czy jajko jest świeże, zwróć uwagę na pierścień wokół żółtka.

14 Secret Culinary Hacks Used by Restaurant Chefs

6. Pokrojone ciasto nie zwietrzeje, jeśli do przeciętych krawędzi przyklejasz kromki chleba wykałaczkami.

14 Secret Culinary Hacks Used by Restaurant Chefs

5. Ile czasu zajmuje ugotowanie jajka?

14 Secret Culinary Hacks Used by Restaurant Chefs

4. Lepiej przechowywać zielenie zawinięte w folię - dłużej zachowają świeżość.

14 Secret Culinary Hacks Used by Restaurant Chefs

3. Aby ugotować doskonały boczek, połóż go na kawałku folii. Rozgrzej piekarnik do 204 ° C / 400 ° F i piecz przez 12 minut.

14 Secret Culinary Hacks Used by Restaurant Chefs

2. Aby podgrzać pizzę tak, jakby była właśnie upieczona, spryskaj ją wodą przed włożeniem do piekarnika.

14 Secret Culinary Hacks Used by Restaurant Chefs

1. Pokrój stek wzdłuż włókien. To nie pozwoli mu się złamać, a otrzymasz idealne plasterki.

14 Secret Culinary Hacks Used by Restaurant Chefs

Bonus: Aby zanurzyć całe ciastko w mleku i nie brudzić sobie palców, użyj widelca.

14 Secret Culinary Hacks Used by Restaurant Chefs
źródło:brightside.me