14. Jeśli smażysz kotlety burgerowe, zanurz je w środku. Skróci to czas gotowania.
13. Aby pokroić idealny kawałek ciasta, umieść nóż pod gorącą wodą. Zapobiegnie to przyklejeniu się ciasta do ostrza.
12. Włóż atomizer do cytryny, aby rozpylić sok z cytryny.
11. Określ dłonią wielkość porcji.
10. Aby zapobiec ślizganiu się noża, przymocuj do rękojeści gumki.
9. Im cieńsza skórka cytryny, tym bardziej kwaśna.
8. Aby idealnie usmażyć kiełbasę zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz, zrób na niej małe nacięcia.
7. Aby sprawdzić, czy jajko jest świeże, zwróć uwagę na pierścień wokół żółtka.
6. Pokrojone ciasto nie zwietrzeje, jeśli do przeciętych krawędzi przyklejasz kromki chleba wykałaczkami.
5. Ile czasu zajmuje ugotowanie jajka?
4. Lepiej przechowywać zielenie zawinięte w folię - dłużej zachowają świeżość.
3. Aby ugotować doskonały boczek, połóż go na kawałku folii. Rozgrzej piekarnik do 204 ° C / 400 ° F i piecz przez 12 minut.
2. Aby podgrzać pizzę tak, jakby była właśnie upieczona, spryskaj ją wodą przed włożeniem do piekarnika.
1. Pokrój stek wzdłuż włókien. To nie pozwoli mu się złamać, a otrzymasz idealne plasterki.
Bonus: Aby zanurzyć całe ciastko w mleku i nie brudzić sobie palców, użyj widelca.